Over de KEBH

Services

Wie is de KEBH?

De missie van de KEBH omschrijft goed wie we zijn: De KEBH is een toegankelijke, gezellige en unieke muziekvereniging, waarbij de leden, van alle leeftijden, centraal staan en waar we samen aantrekkelijke muziek maken in een gezellige en veilige omgeving.

Daar hoort een visie bij die weergeeft waar we naartoe willen: De KEBH kiest voor een vernieuwende werkwijze, waarbij we zelf de regie houden in verschillende samenwerkingen.

Talentontwikkeling voor jong en oud is daarbij essentieel, zonder dat dit ten koste gaat van de gezelligheid. De KEBH (Koninklijke Enschedese Burger Harmonie) is een actieve muziekvereniging voor jong en oud. Binnen de KEBH zijn er voor zowel beginnende als meer ervaren muzikanten volop mogelijkheden.

Op donderdagavond wordt er door de verschillende orkesten gerepeteerd bij het Apostolisch Genootschap aan de Van der Waalslaan in Enschede.

Persoonlijke begeleiding

Bij KEBH houden we van een persoonlijke aanpak. Het geheel van het orkest begint bij sterke individuen, dus besteden wij veel aandacht aan zowel het individu als het geheel! Iedereen is uniek, dus moeten we regelmatig met unieke manieren van aanpak komen om elkaar op een efficiënte en leuke wijze te helpen verbeteren!

Lessen voor volwassenen en jongeren!

Voor iedereen is er een geschikte oplossing bij KEBH! Vanaf jongs af aan hebben wij verschillende opleidingsorkesten die de jeugd voorbereidt op hun muzikale vervolg. Natuurlijk is er voor volwassenen die hun muzikale vaardigheden willen ontwikkelen ook altijd een orkest binnen de KEBH waar dit kan!

Ruimte voor ontwikkeling

Of je nou een professional bent of een beginner, er is altijd ruimte voor verbetering en ontwikkeling. Bij KEBH zijn wij ervan overtuigd van het gezegde ’the sky is the limit’ en zijn we dus nooit uitgeleerd! 

Onze dirigenten

Mark Harms

dirigent

Mark Harms is sinds april 2021 de dirigent van de KEBH. Zijn muzikaal verhaal brengt hij met positiviteit en gezelligheid tijdens de repetities en concerten. 

Mark was 8 jaar toen hij in contact kwam met blaasmuziek. Jaren later, toen hij besloot om muzikant te worden, begon hij eerst aan de opleiding klassiek trompet, waarna hij overstapte naar jazz. In 2012 is Mark afgestudeerd aan de bacheloropleiding jazz- en pop trompet. Vervolgens heeft hij in 2016 zijn master jazz trompet voltooid op het conservatorium van Amsterdam. Na de trompet studie is Mark zich gaan focussen op het dirigeren. Na lessen te hebben gevolgd in hafa-directie is Mark nu actief dirigent van 4 orkesten.

Diandra Burger

Dirigent

Diandra Burger is geboren in Bodegraven. In 2009 verhuisde zij naar Enschede voor haar studie aan het conservatorium. Diandra begon op jonge leeftijd met zingen. 

Ze trad op met coverbands en bereidde zich voor op de toelating voor het conservatorium. In 2013 behaalde zij haar conservatorium diploma met als hoofdvak Zang.

Judith Löbker

dirigent

Judith Löbker is geboren en getogen in Weerselo. In 2017 rondde ze haar studie Docent Muziek aan het conservatorium af en sindsdien werkt ze op diverse basisscholen, als muziekdocent en coach.

Daarnaast dirigeert ze diverse orkesten en (kinder)koren. Zelf speelt ze sinds jaar en dag saxofoon bij de Remigius harmonie in Weerselo.

Elin

dirigent

Jonathan Vonkeman

dirigent

Nuna Tuenter

Dirigent

" I am not telling you it’s going to be easy. I am telling you it’s going to be worth it."

Kind en muziek

KEBH voor de jeugd

“De jeugd heeft de toekomst.” Dit zijn woorden die verenigingen vaak uitspreken. De KEBH spreekt ze uit en stelt de daad bij het woord. Actieve benadering, goede contacten met verschillende scholen en een eigen jeugdbestuur dragen bij aan een betekenisvolle muziekvereniging waarbij de jeugd een prominente plek heeft.

Onze opleidingsmogelijkheden voor de jeugd

 • Muzieklessen aan de Kaliber Kunstenschool tegen een zeer
  aantrekkelijk tarief
 • Samenspel in een van de volgende orkesten
  • Blokfluitgroep
  • Samenspelorkest
  • Concert orkest
 • Een instrument in bruikleen

Alle jeugd beleeft de muziek samen op donderdagavond op diverse tijden.

Muziek maken is heel erg leuk, vooral als je het samen met een vriendje of
vriendinnetje doet.  Bij de KEBH gaat het niet alleen om muziek maken, maar ook om het sociale aspect waarbij vaak vriendschappen ontstaan.

Daarom biedt de KEBH naast muziek maken nog tal van leuke activiteiten
voor de jeugd

Scroll naar boven