Blokfluitgroep OBS Het Wooldrik

Na de herfstvakantie starten we op OBS het Wooldrik met blokfluitlessen voor leerlingen uit de groepen 4 en 5. Hierbij leren kinderen op een speelse manier samen muziek maken. Het plezier in de muziek staat hierbij voorop. De blokfluitles wordt gegeven door een professionele docent: Judith Lobker. Zij leert de kinderen samen spelen, noten lezen en geeft daarbij een goede begeleiding. Zo kunnen ze al snel samen leuke liedjes spelen.

Waar en wanneer is het?
De lessen worden iedere maandag gegeven in het speellokaal op school, aansluitend aan de schooldag. De blokfluitles begint om 14:45u. Kinderen kunnen zelfstandig naar de blokfluitles na schooltijd en zijn om 15:30u klaar om te worden opgehaald.

De lessen starten vanaf maandag 2 november 2020.

Wat kost het?
De lessen kosten €12,50 per maand. Hiervoor wordt de leerling lid van de KEBH, de Koninklijke Enschedese Burgerharmonie. Naast de blokfluitles zijn de leerlingen ook welkom op de KEBH blokdagen (elke laatste donderdag voor een schoolvakantie). Op deze blokdagen wordt op een leuke manier breder kennis gemaakt met diverse aspecten van muziek (ritmes, melodieën, instrumenten, etc.).

Waarom zou mijn kind meedoen?
Vooral omdat muziek maken heel leuk is! Maar muziek draagt ook bij aan de ontwikkeling van het empathisch vermogen. Hersenprofessor Erik Scherder deed daar onderzoek naar: https://www.newscientist.nl/nieuws/neuropsycholoog-erik-scherder-muziek-geeft-een-beter-leven/

Hebben we een eigen blokfluit nodig?
Nee. Tijdens de eerste les krijgen de leerlingen een blokfluit en een lesboek. Deze worden eigendom wanneer je het hele jaar de lessen blijft volgen.

Het laatste nieuws

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up to date van alle ontwikkelingen rondom de KEBH!
Scroll naar boven